FÜSTÖLŐK, FÜSTÖLŐTARTÓK
A füstölőknek alapvetően két fajtája van. Az egyik esetben vékony bambusz-szálra viszik fel az aromaanyagokat önmagukban vagy szénporral keverve. Ennek hátránya az intenzívebb füstölgés; a másik fajta a leginkább Kínában elterjedt természetes alapanyagokból készülő füstölő. Ez utóbbi esetben nem használnak bambusz-szálat, magát az aromaanyagot sodorják vékony szállá. A füstölő készítésének legközkedveltebb alapanyaga a szantálfa, de szinte minden létező illatot, aromát képesek előállítani. Cégünk ez utóbbi kínai füstölőket kínálja. A füstölő használata a buddhizmus térhódításával Indiából jutott el nemcsak Kínába, hanem Nepálba, Tibetbe, Mongóliába, Srí Lankára, Burmába, Koreába, Japánba stb. Mondhatjuk, hogy minden ország közül talán Kínában a legnagyobb a füstölőfogyasztás. Régtől fogva a természetfeletti erőkkel való érintkezés eszközének tekintették nemcsak a buddhisták, de a taoisták és konfuciánusok is. Az égő füstölőpálcákkal való gesztikuláció jelenti a kapcsolatteremtést, a füstjük jelzi az isteneknek, ősöknek, hogy a számukra felajánlott ételáldozat elkészül a számukra. A hagyományos szertartások, rituálék elengedhetetlen kellékeként, használják esküvő, temetés stb. alkalmával, de olykor minden különösebb jelentés nélkül, csak magáért az illatért gyújtanak füstölőt.
|