Hátterek-témák   |   Követséginfó   |   Gasztronómia   |   Feng Shui   |   Füstölők   |   Fűszerek   |   Kézműves anyagok   |   Gyógynövények   |   Ásványok   |   Vallás   |   Tea   |   Illóolajok   |   Jóga  


Phuket és környéke

Kapcsolódó képgaléria:

Kapcsolódó linkek:
 • GoThailand.com-Phuket
 • Phuket térképek
 • Phuket és környéke
   
  A nemzetközi hírnévnek örvendő Phuket-sziget Thaiföld délnyugati partvidéke közelében, az Andamán-tengerben fekszik. Csodás tengerpart és számtalan vízisport-lehetőség vonzza ide a turistákat, és szerencsére a sziget elég nagy ehhez. 
  A tartomány önálló közigazgatású, a szárazfölddel híd köti össze. Buja és hegyvidékes terület, gazdagságát a guminak, ónnak és a turizmusnak köszönheti. A turizmus előfutárai, a hippik fedezték fel a 60-as években. 

  Az igazi turisták követték őket, jelenleg a felső tízezer jár ide. A Phuket repülőtérről indulva a thai hősnők egy újabb érdekes emlékműve mellett haladunk el. Nővérek, kivont karddal állnak, állítólag ők vezették Phuket védelmét az 1785-ös burmai támadáskor.
  Phuket városa (50 000-es lakosú) a fő üdülőhelytől, Patong parttól a sziget belseje felé autóval kb. 20 percre van. Először zsúfoltnak és szürkének tűnik, de közelebbről nézve kedves üzletházakat látunk, melyek kínai tulajdonban vannak, hiszen a kereskedelemben itt ők dominálnak. A számtalan fehér, gyarmati stílusú épület Penangra emlékeztet. Az új, görögös stílusú építészet furcsa, de nem kellemetlen. 
  Vásárolni tűrhetően lehet, karórautánzatok, Benetton sportruházat-utánzatok, pávatoll legyezők és faragott elefántszobrok. Na de Phuketre nem vásárolni megyünk. Bár ahhoz túl nagy, hogy a „sziget érzését” keltse bennünk, a hazautazás előtti pihenésre kiváló hely. A látnivalókat főleg a tengerparton találjuk. Felejtsük el a keleti partot. A pálmafákkal szegélyezett nyugati partot a langyos vizű Andamán-tenger mossa. A strandok közül Patong épült ki a legjobban. A hosszan elnyúló homokos partot nyugágyak, napernyők lepik el. Szörfözni és vitorlázni lehet. A vízisíelők a helyi halállományt elijesztették, így a mély vízi halászat a másik lehetőség. Leggyakoribb a vitorláshal. 
  Nem kell állandóan a vezetőt lesnünk, előbb fog ő megtalálni minket.
  Kisebb a forgatag, mint Pattayában. Könnyű az élet Patongban, bár a bokánkat még kificamíthatjuk a strandról az üzletbe menet. A legfontosabb szállodák, éttermek, üzletek és turistairodák sávja a parttal párhuzamosan fut. Hacsak nem kedveljük a zajt, kerüljük el: nappal motorbiciklik, éjszaka diszkók.

  Éjszakai élet
  Bár pattayai mértékkel mérve szerény, de mégis eleven a patongi éjszakai élet. A Bangla Roadot „Sydney”, „Paris”, „Swiss Garden” és hasonló nevű bárok, klubok szegélyezik. Sötétedés után a legcsillogóbb terület a Soi Bangla környéke, itt is a pattayai nyitott árkádos bárok, ugyanolyan kacagó bárhölgyekkel tele.

  Éttermek
  Tengeri ételek pazar kiállítása a Bangla Road éttermei előtt. Próbáljuk meg az éttermeket a posta melletti kis utcákban.

  Szálláshelyek
  Phuketen már nem lehet olcsó pálmakunyhókat találni. A szálláslehetőségek nagy része légkondicionált szállodákban és bungalókban van. A nyári faház vagy bungaló stílusú szállás a legalkalmasabb a tengerparti nyaralók számára. A legpazarabb épületegyüttes az új Amanpuri, indonéz tulajdonú, előkelő stílusú és drága. Torna, squash, tenisz, szörf, vízisí és hajóbérlési lehetőség. 
  A Rawai Beachnél található Phuket Island Resort sem olcsó - vízesés, jacuzzi, turistaprogramok. 
  A Club Med Katánál a szokásos kellemes környezetben van, de a régen vidékies Kata ma egyre inkább egy második Patonggá válik. Kata Noi kívülálló marad; 203 szobájával a Kata Thani
  jó választás. Nehéz megfelelő szállást ajánlani Patongban. Az öböl déli csücskében a Coral Beach elszigetelt, de fürdésre nem túl jó. 
  A legjobb talán a hatalmas kert közepén felépült, tengerparti
  kunyhó stílusú Club Andaman Beach Resort. A városba innen gyalog is be lehet menni, de zaja hallótávolságon kívül van. 
  Családoknak kitűnő.
  Hajókirándulást tehetünk Phuketről Lone szigetére és a Makha-öbölben levő tengeri biológiai kutatóközpontba és akváriumba.

  Hogyan közelíthetjük meg

  Országúton
  A Transportation Co. Ltd.; Phuket Racha Tour; Suwannachok; Phuket Tour; Phuket Travel Service indítanak távolsági buszokat.

  Repülővel
  Thai Airways naponta hét járatot indít Bangkokból. Helyfoglalás fontos.

  Helyi közlekedés
  A városból a különböző tengerpartokra: minibusz indul naponta a piactól mindenhová, kivéve Rawai Beach és Nai Harn Beach. 8.00-18.00 óráig 30 percenként indul a Ranong Roadról autóbusz. 
  A turisták tuk-tukot is bérelhetnek a különböző partokon; eltérő árak - a távolságnak megfelelően. A tuk-tukot bárhol megállíthatjuk.

  Autókölcsönzés
  Pure Car Rent a Thavorn Hotellel szemben; Avis a nagyobbszállókban. Motorbiciklikölcsönzés a Rasda Roadon és minden parton.

  A városból a repülőtérre
  Helyi buszok indulnak a Ranong Road-i piacról, 9.00-10.00 óra között.
  Limuzin a menetrendnek megfelelően a város és a repülőtér között.
                         
  2020. Március 29.
  Auguszta
    Keresés:
       
    Bejelentkezés:
  Név:  
  Jelszó:  

  Regisztráció
  Hirdetés

  Hirdetés

    © 2020. Oriental Art Kft. MÉDIAAJÁNLAT | KAPCSOLAT | NYILATKOZAT | MÚZEUMOK | KÉP ÉS IRODALOM | OLDALTÉRKÉP Készíttte: InterPont Plus Kft.