E heti fortélyunk a filter nélküli teafüvek felasználásában nyújt némi segítséget, azonban a filteres tea elkészítésében is szolgálhat hasznos tanácsokkal. Bizonyára sokan észrevették már, hogy a kínaiak álatalában valamiféle füvet szórnak a teáskanna aljára, és erre öntik a forró vizet. Akik esetleg belenéztek már egy ilyen kancsónak az aljára észrevehették, hogy ilyenkor a víz hatására az edény „kivirágzik”. Különféle teafüveket a legtöbb kínai élelmiszerboltban lehet kapni, használatuk pedig rendkívül egyszerű.
Tegyünk valamennyi füvet az edénybe. Először inkább kevesebbet, hiszen ha kicsit állni hagyjuk, a tea egyre erõsebb lesz. Forraljuk fel a vizet, majd hagyjuk kihûlni valamivel a forráspont alá, és csak ezután öntsük rá a teafûre. Egyes teanövények ekkor feljöhetnek a víz tetejére, ilyenkor nyugodtan várjuk ki, amíg visszasüllyednek az edény aljára. Mire ez megtörténik, a tea nagyjából fogyasztható. Fontos, hogy amikor a tea ízét megfelelõnek érezzük, öntsük le róla a vizet, hogy épp csak annyi maradjon amennyi ellepi a füvet. Jobb minőségű teafüveket ilyenkor még egyszer használhatunk teakészítésre. A különbözõ teafajtákból más-más mennyiséget kell felhasználnuk, eltérõ ideig, hogy a legjobb ízt kapjuk.
Végül két fontos jótanács. Főképpen a zöld és fekete teák, de sok egyéb teafajta is megfoghatja, elszínezheti az edényt, legtöbbször lemoshatalanul! A zöld teát ne igyuk meg ha kihűlt, mert hidegen gyomorfájást, gyomorpanaszokat okozhat!
Forrás; http://www.storeline.hu