Hátterek-témák   |   Követséginfó   |   Gasztronómia   |   Feng Shui   |   Füstölők   |   Fűszerek   |   Kézműves anyagok   |   Gyógynövények   |   Ásványok   |   Vallás   |   Tea   |   Illóolajok   |   Jóga  


Teafőzés
Teafőzés 
 
E heti fortélyunk a filter nélküli teafüvek felasználásában nyújt némi segítséget, azonban a filteres tea elkészítésében is szolgálhat hasznos tanácsokkal. Bizonyára sokan észrevették már, hogy a kínaiak álatalában valamiféle füvet szórnak a teáskanna aljára, és erre öntik a forró vizet. Akik esetleg belenéztek már egy ilyen kancsónak az aljára észrevehették, hogy ilyenkor a víz hatására az edény „kivirágzik”. Különféle teafüveket a legtöbb kínai élelmiszerboltban lehet kapni, használatuk pedig rendkívül egyszerű.

Tegyünk valamennyi füvet az edénybe. Először inkább kevesebbet, hiszen ha kicsit állni hagyjuk, a tea egyre erõsebb lesz. Forraljuk fel a vizet, majd hagyjuk kihûlni valamivel a forráspont alá, és csak ezután öntsük rá a teafûre. Egyes teanövények ekkor feljöhetnek a víz tetejére, ilyenkor nyugodtan várjuk ki, amíg visszasüllyednek az edény aljára. Mire ez megtörténik, a tea nagyjából fogyasztható. Fontos, hogy amikor a tea ízét megfelelõnek érezzük, öntsük le róla a vizet, hogy épp csak annyi maradjon amennyi ellepi a füvet. Jobb minőségű teafüveket ilyenkor még egyszer használhatunk teakészítésre. A különbözõ teafajtákból más-más mennyiséget kell felhasználnuk, eltérõ ideig, hogy a legjobb ízt kapjuk.

Végül két fontos jótanács. Főképpen a zöld és fekete teák, de sok egyéb teafajta is megfoghatja, elszínezheti az edényt, legtöbbször lemoshatalanul! A zöld teát ne igyuk meg ha kihűlt, mert hidegen gyomorfájást, gyomorpanaszokat okozhat!


Forrás; http://www.storeline.hu

2017. December 15.
Valér
  Keresés:
     
  Bejelentkezés:
Név:  
Jelszó:  

Regisztráció
Hirdetés

Hirdetés

  © 2017. Oriental Art Kft. MÉDIAAJÁNLAT | KAPCSOLAT | NYILATKOZAT | MÚZEUMOK | KÉP ÉS IRODALOM | OLDALTÉRKÉP Készíttte: InterPont Plus Kft.