Hátterek-témák   |   Követséginfó   |   Gasztronómia   |   Feng Shui   |   Füstölők   |   Fűszerek   |   Kézműves anyagok   |   Gyógynövények   |   Ásványok   |   Vallás   |   Tea   |   Illóolajok   |   Jóga  


Cayenne-bors
Cayenne-bors
A cayenne-bors (latin neve: Capsici fastigiati B.) a törpepaprikához hasonló fűszer. A nevével ellentétben nem bors.

Elnevezései:
Nevét a dél-amerikai Cayenne városáról kapta, mert eredetileg ezeken a trópusi területeken volt őshonos.
Egyéb elnevezései: cayenne paprika, chilipaprika, amerikai paprika, angol paprika, aranybors, guineai bors, magyar bors, macskapöcs paprika, ördögbors.

Felhasználása:
A Magyarországon termesztettnél jóval erősebb, csípősebb, maróbb ízű változat. Az általában téglavörös termésének megörléséből keletkező fűszer, önmagában is használható főzelékekhez, mártásokhoz, halételekhez, sült húsokhoz, rizsköretekhez, sajtos és tojásos tálakhoz, savanyúságok készítéséhez. Felhasználják a chili fűszerkeverékek egyik alapanyagaként is.
 
Forrás : http://hu.wikipedia.org
 
 
 
 
2017. December 11.
Árpád
  Keresés:
     
  Bejelentkezés:
Név:  
Jelszó:  

Regisztráció
Hirdetés

Hirdetés

  © 2017. Oriental Art Kft. MÉDIAAJÁNLAT | KAPCSOLAT | NYILATKOZAT | MÚZEUMOK | KÉP ÉS IRODALOM | OLDALTÉRKÉP Készíttte: InterPont Plus Kft.