Hátterek-témák   |   Követséginfó   |   Gasztronómia   |   Feng Shui   |   Füstölők   |   Fűszerek   |   Kézműves anyagok   |   Gyógynövények   |   Ásványok   |   Vallás   |   Tea   |   Illóolajok   |   Jóga  


Kapribogyó
Kapribogyó
A kapribogyó (kaporna, tüskés kaporna,
kápri) a Dél-Európában és a Földközi-tenger
partvidékén honos kapri cserje
(Capparis spinosa) ecetben, sóban,
olajban tartósított, még ki nem nyílott
fonnyasztott bimbója.
A Földközi-tenger mellékén (francia, görög,
olasz tengerparton) honos cserje sötétzöld,
borsó nagyságú virágbimbóját
(Capparis flos),még fel nem nyílt állapotban
gyűjtik, sós ecettel tartósítják. Hatóanyaga a
sárga színű rutinglikozid, melyből kb. 0,05 -ot tartalmaz.
Gyakran hamisítják más növények, leginkább a mocsári gólyahír bimbójával.

Felhasználható
Húsételek, mártások, körözöttek, vadas ételek, hidegtálak, halételekhez. Étvágygerjesztő és vérnyomáscsökkentő hatása van, erősíti az immunrendszert.
 
 
Forrás : http://hu.wikipedia.org
 
2017. Október 19.
Nándor
  Keresés:
     
  Bejelentkezés:
Név:  
Jelszó:  

Regisztráció
Hirdetés

Hirdetés

  © 2017. Oriental Art Kft. MÉDIAAJÁNLAT | KAPCSOLAT | NYILATKOZAT | MÚZEUMOK | KÉP ÉS IRODALOM | OLDALTÉRKÉP Készíttte: InterPont Plus Kft.