Hátterek-témák   |   Követséginfó   |   Gasztronómia   |   Feng Shui   |   Füstölők   |   Fűszerek   |   Kézműves anyagok   |   Gyógynövények   |   Ásványok   |   Vallás   |   Tea   |   Illóolajok   |   Jóga  


Kömény
Kömény
A kömény latin neve Carum carvi, népies neve: konyhakömény, keménymag, régikömény, hasznos kömény. Hazánkban is megtermő két éves
fűszer- és gyógynövény, de olcsósága miatt házi termesztése nem ajánlott.
A legelterjedtebb és legkedveltebb fűszerek közé tartozik, már a Biblia is
említi nagyszerű tulajdonságait. Európában a 13. században terjedt el.Erősen fűszeres ízű mag (Carvi fructus) kenyerek, péksütemények, sütemények,körözöttek, puha sajtok, levesek, főzelékek,hús-, burgonyaételek, káposztaételek, kolbász áruk és különféle mártások kiváló ízesítője.Étvágygerjesztő, gyomorerősítő, szélhajtó hatása közismert. Illóolajat, zsíros olajat, fehérjét tartalmaz.
 
Fekete kömény
Latin neve: (Nigella sativa L.), népies neve: szőrös kandilla.
Régebben különleges pereceket fűszereztek vele, a románok a brailai túróba használják.
 
 
Forrás : http://hu.wikipedia.org
 
2017. December 11.
Árpád
  Keresés:
     
  Bejelentkezés:
Név:  
Jelszó:  

Regisztráció
Hirdetés

Hirdetés

  © 2017. Oriental Art Kft. MÉDIAAJÁNLAT | KAPCSOLAT | NYILATKOZAT | MÚZEUMOK | KÉP ÉS IRODALOM | OLDALTÉRKÉP Készíttte: InterPont Plus Kft.