Hátterek-témák   |   Követséginfó   |   Gasztronómia   |   Feng Shui   |   Füstölők   |   Fűszerek   |   Kézműves anyagok   |   Gyógynövények   |   Ásványok   |   Vallás   |   Tea   |   Illóolajok   |   Jóga  


Metélőhagyma
Metélőhagyma
Egyéb elnevezései:
Latin neve: Allium schoenoprasum L. Népies nevei: pázsithagyma, pázsitfű,valamint a német nevéből: snidling, snittling.

Felhasználása:
Csak frissen, nyers állapotban, finomra szelve használjuk.
Főzni nem szabad, kizárólag tálalásakor adjuk az ételhez. A metélőhagyma ízesítő hatásán kívül, még nagyon jó étvágygerjesztő,
gyomorerősítő.
Burgonya, bab, borsó és húslevesek, saláták, sültek,
szendvicsek, túró, lágy sajtok, halételek, mártások ízesítésére.

Termesztése:
A magvakat márciusban melegházba, vagy cserépbe vetjük és májusban, kis csomókban ültetjük ki. Ha megerősödött a földfeletti részt levágjuk, és felhasználjuk. Ősszel cserépbe ültetjük, világos, de nem túl meleg helyen tartjuk. Egész télen friss fűszernövényt, és nagyon olcsó vitaminforrást biztosít.
 
 
Forrás : http://hu.wikipedia.org
 
 
2017. December 11.
Árpád
  Keresés:
     
  Bejelentkezés:
Név:  
Jelszó:  

Regisztráció
Hirdetés

Hirdetés

  © 2017. Oriental Art Kft. MÉDIAAJÁNLAT | KAPCSOLAT | NYILATKOZAT | MÚZEUMOK | KÉP ÉS IRODALOM | OLDALTÉRKÉP Készíttte: InterPont Plus Kft.