Hátterek-témák   |   Követséginfó   |   Gasztronómia   |   Feng Shui   |   Füstölők   |   Fűszerek   |   Kézműves anyagok   |   Gyógynövények   |   Ásványok   |   Vallás   |   Tea   |   Illóolajok   |   Jóga  


Napraforgó
Napraforgó
A napraforgó (Helianthus annus) a fészkesvirágzatúak családjába tartozik.
Az indiánok már 3000 évvel ezelőtt is termesztették, Európába a 16. században került át.

Jellemzői ;
Fészkes virágzatú, 1-3 m-re is megnövő, egyéves nem fagytűrő növény.
Magjának bele vitaminokban (B1, B2), nikotinsavban, foszforban, vasban, káliumban,növényi zsírokban és fehérjében gazdag.
 
Felhasználása:
 
A magbelet (szotyola vagy makuka) nyersen vagy olajban sütve, vagy száraz pirítással is ehető. A nyers magot csíráztatva, és salátákbaszendvicsek tetejére szórható. Virágrügyeit nyersen salátákba, párolva zöldségként fogyasztható.
 
 
 
Forrás : http://hu.wikipedia.org
 
2017. December 11.
Árpád
  Keresés:
     
  Bejelentkezés:
Név:  
Jelszó:  

Regisztráció
Hirdetés

Hirdetés

  © 2017. Oriental Art Kft. MÉDIAAJÁNLAT | KAPCSOLAT | NYILATKOZAT | MÚZEUMOK | KÉP ÉS IRODALOM | OLDALTÉRKÉP Készíttte: InterPont Plus Kft.