Hátterek-témák   |   Követséginfó   |   Gasztronómia   |   Feng Shui   |   Füstölők   |   Fűszerek   |   Kézműves anyagok   |   Gyógynövények   |   Ásványok   |   Vallás   |   Tea   |   Illóolajok   |   Jóga  


Szegfűszeg
Szegfűszeg

A szegfűszeg latin neve: (Syzygium aromaticum) a trópusi Afrika, Zanzibár és Madagaszkár 15 - 20 méter magasra is megnövő, meleg és vízigényes fája. Ennek még ki nem nyílt pirosló virágbimbója adja a fűszert. A zsenge állapotban szedett
bimbókat pálmalevélbe csomagolva szárítják, s így kapják meg ismert barna színűket.Kesernyés, kissé égető, erősen aromás ízét nagy
illóolaj-tartalma adja. A jó minőségű szegfűszeg szétnyomva olajat enged, vízbe téve fejjel lefelé süllyed. Pikáns mártások, paradicsomos és boros
ételek, páclevek és főleg sütemények ízesítésére használják. Savanyúságokba is tehető, finom, különleges íz árnyalatot ad a savanyúságnak.
 
 
 
 
 
 
Forrás : http://hu.wikipedia.org
 
2017. December 11.
Árpád
  Keresés:
     
  Bejelentkezés:
Név:  
Jelszó:  

Regisztráció
Hirdetés

Hirdetés

  © 2017. Oriental Art Kft. MÉDIAAJÁNLAT | KAPCSOLAT | NYILATKOZAT | MÚZEUMOK | KÉP ÉS IRODALOM | OLDALTÉRKÉP Készíttte: InterPont Plus Kft.