Hátterek-témák   |   Követséginfó   |   Gasztronómia   |   Feng Shui   |   Füstölők   |   Fűszerek   |   Kézműves anyagok   |   Gyógynövények   |   Ásványok   |   Vallás   |   Tea   |   Illóolajok   |   Jóga  


Koriander
Koriander
 
A koriander latin neve Coriandrum sativum, magyar népies nevei belédfű, cigánypetrezselyem, kínai petrezselyem, koriandrom, koriandromfa,
pakilintsfű, temondádfű, zergefű.Ősidők óta használt fűszer, mely a Földközi-tenger
vidékéről származik. Barnás-sárga színű, kemény, 3-5 cm-es mag (koriandri fructus)

Felhasználása:
Sültek, húspácok, káposzta ételek, szószok,
marinádok, sonkapác, kolbászok, sült húsok, likőrök,
készítésénél, uborka, paprika eltevésénél egészben
vagy porrátörve használhatjuk.

Gyógyhatása:
Felfúvódást szüntető, szélhajtó, emésztést javító, vértisztító teakeverékek alkotórésze.
 
 
 
Forrás : http://hu.wikipedia.org
 
 
2017. Október 22.
Előd
  Keresés:
     
  Bejelentkezés:
Név:  
Jelszó:  

Regisztráció
Hirdetés

Hirdetés

  © 2017. Oriental Art Kft. MÉDIAAJÁNLAT | KAPCSOLAT | NYILATKOZAT | MÚZEUMOK | KÉP ÉS IRODALOM | OLDALTÉRKÉP Készíttte: InterPont Plus Kft.