Hátterek-témák   |   Követséginfó   |   Gasztronómia   |   Feng Shui   |   Füstölők   |   Fűszerek   |   Kézműves anyagok   |   Gyógynövények   |   Ásványok   |   Vallás   |   Tea   |   Illóolajok   |   Jóga  


Körömvirág
Körömvirág
 
A körömvirág latin neve: (Calendula officinalis L.), egyike a legtöbbféleképpen használt fűszer-, és gyógynövényenek. A vidéki kertek kedves,jól ismert, fagytűrő, egyéves növénye sokrétű gyógyhatásáról ismert, de ételek színezésére,
és kozmetikai szerként is felhasználják.Ételeknek sáfrány színt és enyhén csípős ízt ad.

Felhasználása:
Virágszirmait rizs, hal, húsleves, krémsajt, joghurt,
vaj, omlettek, tejes ételek, édes sütemények
fűszerezésére, színezésére használhatjuk.

Gyógyhatása:
Virágának forrázata megkönnyíti az emésztést, fogíny ápolására szájvízként is használják.
 
 
Forrás : http://hu.wikipedia.org
 
 
2017. Október 22.
Előd
  Keresés:
     
  Bejelentkezés:
Név:  
Jelszó:  

Regisztráció
Hirdetés

Hirdetés

  © 2017. Oriental Art Kft. MÉDIAAJÁNLAT | KAPCSOLAT | NYILATKOZAT | MÚZEUMOK | KÉP ÉS IRODALOM | OLDALTÉRKÉP Készíttte: InterPont Plus Kft.