Hátterek-témák   |   Követséginfó   |   Gasztronómia   |   Feng Shui   |   Füstölők   |   Fűszerek   |   Kézműves anyagok   |   Gyógynövények   |   Ásványok   |   Vallás   |   Tea   |   Illóolajok   |   Jóga  


Rebarbara
Rebarbara


A rebarbara Kelet-Ázsiában, Kínában, és a Himalája környékén vadon élő növény.
 
Elnevezései:
Latin neve: Rheum rhaponticum L. Népies neve: kesernyés szár, rebarba
 
Jellemzése:
Ásványi anyagokat, főleg káliumot, növényi savakat, C-vitamint tartalmaz.
A bélműködést serkentő, frissítő, gyenge hashajtó, vér-, és vesetisztító hatású.
A meghámozott levélnyelek levesnek, mártásnak, elkészítve, de sütve, pörkölve, kompótnak, pite és rétes tölteléknek is alkalmas. Használhatjuk még vegyes gyümölcsíz dúsítására, levét bor, vagy szörp készítésére is.
Vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy akkor friss, ha a szárak széttörve recsegnek. A pirosas színű szárak jobb ízűek, mint a zöldek, mert kevesebb oxálsavat tartalmaznak.
 
 
Forrás : http://hu.wikipedia.org
 
 
2017. Október 22.
Előd
  Keresés:
     
  Bejelentkezés:
Név:  
Jelszó:  

Regisztráció
Hirdetés

Hirdetés

  © 2017. Oriental Art Kft. MÉDIAAJÁNLAT | KAPCSOLAT | NYILATKOZAT | MÚZEUMOK | KÉP ÉS IRODALOM | OLDALTÉRKÉP Készíttte: InterPont Plus Kft.